Clubkampioenschap 2019

25 maart 2019

Op zaterdag 23 maart 2019 werd het clubkampioenschap van TTC Hoeilaart gespeeld. 24 leden deden mee aan deze jaarlijkse hoogdag van het Hoeilaartse tafeltennis.

De 20 ingeschreven volwassenen werden onderverdeeld in 4 poules van 5 spelers (allen speelde met voorgift.)

De eerste twee van elke poule gingen door naar de 1/4 finale.

Ook dit jaar leverde de aanpassing van het voorgift systeem matchen op het scherpst van de snee. Opkomende spelers zoals Jean-Christophe en Steve bereikten resp. de kwart en halve finales! Na vele spannende sets en enkele fantastische punten werd de finale gespeeld tussen Joost en Peter Gulya’s .

De finale bleek een pittige partij met tegenstanders die op het scherpst van de snee speelde. De sets gingen heen en weer waardoor een belle de beslissing moest brengen. Het publiek genoot van het intense duel maar na 5 sets moest Joost zijn op het nippertje zijn meerder erkennen in Peter Gulya’s  .

Proficiat Peter!

De jeugdspelers van vorig jaar kwamen door hun knappe zeges op federale (Tom en Samuel) en provinciale kampioenschappen (Gianlucca) in aanmerking om zich te meten met de oudere garde. Zij speelde verdienstelijke wedstrijden en Gianluca haalde zelfds de kwart finale!

Jeugdclubkampioenschap

Met de uitreiking van een bronzen Sport-i-label heeft de Sporta federatie onze waardevolle jeugdwerking opnieuw bevestigd. Een nieuwe jeugdinstroom stond dan ook klaar om hun clubkampioenschap te spelen.

Omdat we dit jaar met een nieuwe lichting begonnen werd het clubkampioenschap bij de jeugd een mix van vaardigheden en wedstrijden.

De 4 ingeschreven jeugdleden mochten punten verdienen door hun vaardigheden te tonen door met de bal te jongleren in backhand en forehand, via een snelle service emmers te raken enz.

Sohun, Hye Rin, Lucas en Keun Sook waren na 6 ronden aan elkaar gewaagd. Een ware clubkampioen kon enkel aangeduid worden via onderlinge wedstrijden.

De nieuwe clubkampioen bij de jeugd werd uiteindelijk Lucas!

Poficiat Lucas!

Het Bestuur wenst iedereen te bedanken die heeft deelgenomen aan het clubkampioenschap of aan de organisatie ervan.